Ηχομόνωση

Μαζί με τις μονωτικές ιδιότητες των υαλοπινάκων και της προστασίας από διάρρηξη, η ηχομόνωση είναι ένα πολύ σημαντικό και ολοένα και πιο συναφές χαρακτηριστικό του γυαλιού και των υαλοπινάκων ως υλικά στη σύγχρονη κατασκευή. Η ηχομόνωση του υαλοπίνακα αποτελεί ένδειξη του βαθμού απορρόφησης των ηχητικών κυμάτων. Οι ακουστικές ιδιότητες ενός παραθύρου μετρούνται με την ηχομονωτική τιμή Rw σε dB (λογαριθμικός δεκαδικός κλίμακας).
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα ποσοστά που μειώνουν τον θόρυβο σε συγκεκριμένες τιμές μόνωσης θορύβου:

pososta-thorivou

Με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα συνιστώνται τα παράθυρα με μόνωση θορύβου 37-39 dB για οικιστικά κτίρια, σχολεία και νοσοκομεία κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους και πολυσύχναστες διασταυρώσεις, ενώ για κτήρια κοντά σε αυτοκινητοδρόμους, αεροδρόμια και βιομηχανικές περιοχές, ηχομόνωση των παραθύρων να είναι 41-44 dB.

 

Η καλή ηχομόνωση επιτυγχάνεται με:

* Χρήαη επιξεργααμένων τζαμιών με ειδική ηχομονωτική μεμβράνη;

* Πλαατικοποιημένα τζάμια

* Mη συμμετρική σύνθεση γυαλιού – ένας συνδυασμός διαφορετικών παχών (π.χ. 6 + 4 mm) έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη απορρόφηση των ταλαντώσεων συντονισμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
C(dB) Οι τιμιές διαμορφώνονται δεδομένων των συνθηκών – σιδηροδρομικές ράγες, αεροδρόμια και παιδικοί σταθμοί.

Ctr (dB) Οι τιμιές διαμορΦώνσνται δεδομιένων των συνθηκών – θόρυβος κέντρου πόλης, μουσική, τραμ, τρόλεϊ και πλησίον αεροδιαδρόμων.